Blogg om Doha

5 måsten i Doha

Ett måste när man besöker Doha är att göra ett besök på Souq Waqif. Detta är en av landets äldsta marknader och här finner man allt man kan önska. Även om man inte är intresserad av att handla är det ändå en stor upplevelse att besöka marknaden och uppleva allt liv och rörelse och även förstås se de exotiska och annorlunda sakerna de säljer.

Är man intresserad av arabisk historia så hittar man strax utanför Doha fortet Umm Salal Mohammed. Fortet byggdes i slutet på 1800 talet och även om det numer endast finns två torn och en moské kvar så är platsen värd ett besök.

När man befinner sig i ett arabiskt land är förstås en ökensafari ett måste. Det finns ökensafari som sker med jeep eller för den som vågar per kamel. Oavsett vilket man väljer så garanteras en spännande och minnesvärd utflykt.

Ett besök i stadsdelen The Pearl. The Pearls är en helt nybyggd stadsdel där allt är flärd och lyx. Här hittar man 34 sandstensfärgade skyskrapor, en mycket vacker strandpromenad och en shoppinggata med 650 exklusiva butiker och Dohas absolut bästa och mest exklusiva restauranger. Här finner man allt man kan önska, från exklusiva kläder och parfymer till en Lamborghini eller Ferrari. Ett absolut måste när man besöker Doha.

En av mellanösterns vackraste platser är Khor al Adaid. Dit tar man sig genom att delta i en guidad tour som går med jeepar. Här finner man enorma gyllene sanddyner, en kristallklar lagun med rosa klippor och flockar av flamingos.

Booking.com