Blogg om Doha

Sevärdheter i Doha

doha - Sevärdheter i Doha

Det finns en hel del sevärdheter att besöka i Doha. Genom att ta en promenad längs strandpromenaden The Corniche kan man uppleva mycket sevärdheter i Doha. Promenadvägen, som ligger vackert omgiven av palmer och blommor, är 7 kilometer lång och under denna promenad får man uppleva mycket vackra områden och intressanta sevärdheter. Bland annat går promenadvägen längs hela viken och man har det vackra havet alldeles inpå sig. Bland annat passerar man fiskehamnen där fiskare anländer med dagens fångst. Här kan man även hur fiskarna arbetar med sina båtar och hanterar sina redskap. Längs promenaden finner man bland annat Nationalmuseet där man kan ta del av en hel del av landets kultur och historik. Ett besök på det islamiska museet. Här finner man islamsk konst och vävnader och ett besök rekommenderas. Ligger även det i samma område som nationalmuseet. Här i området finner man också det berömda klocktornet som visar tiden med arabiska siffror.

Lite längre ned på promenaden finner man Nationalteatern och direkt därefter så stiger myllret av nya och lyxiga skyskrapor rakt upp i skyn. En mäktig upplevelse. Längst ned i slutet på promenaden finner man den ikoniska pyramiden Doha Sheraton, som är ett av Dohas landmärken som kan ses från långt ute till havs.

Moriska Doha Fort ligger i hjärtat av staden, precis vid utkanten av Souq Waqif. Ett mycket vackert fort, som tidigare hyste de vakter som patrullerade i området. Idag är fortet hem för Dohas etnografiska museum.

När man besöker Doha ett besök på beduinmarknaden Souq Waqif ett måste. Marknaden är den äldsta i landet och har under senare år genomgått en ordentlig renovering. Här finner man allt man kan önska, parfymer, smycken och kläder. Här hittar man även mycket vackra hantverk som bland annat vävda textiler. På marknaden finner man även exotiska kryddor och godsaker. Här kan man även sitta ned och koppla av på någon av marknadens uteserveringar och se på det fantastiska liv och den rörelse som sker på marknaden.

Från strandpromenaden The Corniche finns det även mängder av båtturer man kan göra. En båtutflykt som rekommenderas är den som går under kvällstid och ger en bedövande vacker utsikt över staden från havet. Båtturen går runt viken och man får en oförglömlig syn över stadens skyskrapor som lyser upp i en oändlig ljuskavalkad. Det finns även längre båtturer under dagtid som går ut till öar där man kan bada eller dyka.

Booking.com