Blogg om Doha

Nattliv i Doha

Även om nattlivet i Doha är begränsat till få platser så finns ändå det mesta man kan önska av utbud att finna. På alla större hotell har man alkoholrättigheter och här finner man även bra internationell mat, trevliga och påkostade barer och diskotek med den senaste musiken och med inbjudna DJ:s från hela världen. Här kan man även finna internationella sångare som uppträder, dansuppvisningar och stand up comedy. Nedan har vi samlat några av de barer och diskotek som är väl värda ett besök.

På bland annat Ramada Plaza hittar man en av Dohas mest sofistikerade barer, Bubbles On Two. Här är det lyx och flärd som gäller och här äter och dricker besökarna gärna kaviar med champagne. Här på Ramada Hotel finner man även den fantastiska baren The Qube. Baren är formad som en stor grön kub och är den bar som står för den största delen av underhållning i Doha. Här är det uppträdande varje kväll och baren gästas ofta av internationella artister samtidigt som baren är välbesökt och stämningen på topp.

Ramada Hotel har även ett flertal bra restauranger, både för den som gillar arabisk mat som ofta består av lamm eller kyckling, men även restauranger som serverar förstklassiga internationella rätter. Till skillnad mot andra restauranger som inte är belägna på hotell så serveras vin och öl till maten.

På Mövenpick hotell ligger den amerikanska pianobaren Piano Piano som ofta gästas av utländska pianister. Här är stämningen så avkopplande och behaglig som den brukar vara i pianobarer.

Aussie Legends, är precis som det låter en australiensk bar där de yngre generationerna samlas för att dricka öl. Baren är belägen på Rydges Plaza Hotel.

På Al Sadd Merweb Hotel ligger diskoteket Cloudnyn och här träffas folk som gillar att umgås och dansa i en mycket påkostad och glimrande miljö.

I Doha finner man allt från exotiska arabiska, asiatiska och europeiska restauranger till amerikanska grillrestauranger med gigantiska biffar. Tandoori från Indien, sushi från japan, tacos från Mexico och ett stort utbud med förstklassiga grillbarer och fiskrestauranger gör att det finns mat som passar alla. Tänk på att det är enbart restaurangerna på hotellen som serverar öl eller vin till maten, vilket är trist då det finns ett stort utbud av mycket bra restauranger i Doha. Glöm inte bort att prova på det arabiska köket, här finner man många rätter som baseras på lamm eller kyckling och som ger många nya och spännande smakupplevelser.

Booking.com