Blogg om Doha

Boende i Doha

doha hotell - Boende i Doha

I Doha hittar man gott om hotell i alla prisklasser. Även om Doha vill framstå som en lyxstad där det mesta är dyrt och elegant, finns några mellanklasshotell som håller hög klass till rimliga priser. I dagsläget finns inga riktiga lågprisalternativ för sitt boende. Lägenhetshotell, pensionat eller Bed & Breakfast existerar inte utan fokus ligger på bra och lyxigt boende.

Hotellen ligger belägna längs med eller i närheten av strandpromenaden och i den nybyggda stadsdelen The Pearl. Nedan presenteras några hotell som rekommenderas.

Det finns ett antal 3 stjärniga hotell, även om de är få. Ofta är de mycket slitna och ett flertal av dessa är på väg att stänga, och därför tar vi inte upp dessa här. Nedan följer några 4 stjärniga hotell som erbjuder internationella turister allt de kan önska, ofta till hyfsat rimliga priser.

Marriott ligger strax utanför city och har bekväma rum och ett flertal bra restauranger på hotellet. Här serveras alkohol i restaurangen, hotellet saknar dock bar. Hotellet har även ett eget diskotek.

Mercure Doha är ett bra hotell, mitt i city. Hotellet har ett flertal restauranger och även swimmingpool och bastu. Rummet håller bra standard och det finns en hel del sevärdheter i området kring hotellet.

Ramada Hotel är nog ett av de bästa hotellen i Doha. De erbjuder bekvämt boende och en utmärkt service. Utöver detta har hotellet bra internationella restauranger och flera barer, bland annat en gigantisk nattklubb, The Qube, med liveunderhållning varje kväll.

Det finns ett flertal femstjärniga hotell i Doha. Det är hotell i absoluta världsklasser och omfattar en otroligt massiv service, restauranger i toppklass och monstruöst mycket lyx. Ett av dessa hotell är Ritz-Carlton, som ligger alldeles utanför city. Här finns vacker poolanläggning, cigarrbar och eget diskotek som är öppet endast för hotellets gäster.

Ett annat femstjärnigt hotell är Doha Sheraton, beläget i slutet på strandpromenaden. Hotellet har formen av en pyramid och trots att hotellet är det första som byggdes i Doha håller det hög klass och har bra bekvämligheter.

Booking.com